WAT HEB JE NODIG

Basis : 

- een piano of keyboard

- een smartphone of tabletBeter :

- een piano of keyboard

- een tablet of laptop

- earphonesBest :

- een piano of keyboard

- een tablet of laptop

- externe webcam (usb)

- koptelefoon (evt. wireless)

Je kunt al snel aan de slag met apparatuur die je al in huis hebt. Ik kan je uit ervaring vertellen hoe je de geluidskwaliteit en het ervaren van de les kunt verbeteren. 


Ik maak gebruik van video-communicatie website Whereby. De geluidskwaliteit vind ik daar over het algemeen uitstekend. Ik sta ervoor open om een ander kanaal te gebruiken als dat jouw voorkeur heeft (bijv. Skype, Zoom, Teams, ...)


Als je zelf achter je piano/keyboard zit, dan is het handig als de camera van je device schuin op je handen is gericht. Bijvoorbeeld door je device op een stoel of tafel naast je te zetten. Als je het echt professioneel aan wilt pakken, dan is een externe webcam, eventueel met statief, aan te raden. 


Ik gebruik zelf een headset met microfoon. Het geluid van de piano wordt opgevangen door een andere microfoon. Het voordeel van het dragen van oortjes of een koptelefoon is dat je geen echovorming krijgt (geluid uit je speakers dat weer de microfoon van je device binnenkomt). 


Tenslotte: voor het real-time doorgeven van beeld en geluid volstaat een gangbare internetverbinding. Heb je thuis regelmatig last van haperingen in je wifi, dan raad ik je aan om een ethernetkabel te gebruiken. 


Copyright © All Rights Reserved